Sus

Despre Scholl

  /  Despre Scholl

Istoria Scholl

Medicii si oamenii de stiinta care compun echipa Scholl continua sa impartaseasca pasiunea Dr Scholl in intelegerea structurii si biomecanicii piciorului in relatia cu intregul corp. Ei se inspira din priceperea lui si raman dedicati identificarii problemelor, cautarii solutiilor si dezvoltarii produselor inovative, ramanand credinciosi filozofiei originale a lui  William.

“Picioarele asigura sprijin intregului corp.” – Dr William M Scholl

Povestea Dr Scholl incepe in Chicago (SUA) intr-un mic magazine de incaltaminte specializat in incaltaminte confortabila si de specialitate. In 1899, la varsta de 17 ani, William M Scholl era pregatit pentru cercetarea de o viata privind imbunatatirea sanatatii si confortului oamenilor prin picioarele lor. Era atat de intrigat de numarul de persoane cu picioare dureroase incat s-a inscris la o scoala medicala. Telul ? Intelegerea in detaliu a corpului uman si, in mod deosebit, a anatomiei si fiziologiei piciorului.

Inceputurile in intretinerea sanatatii picioarelor

William era inca student medicinist cand a creat prima sa inventie, Foot-Eazer. Proiectat pentru a corecta slabiciunile arcului plantar, el a lansat produsul intr-o lume nebanuitoare, in 1904,putin inainte de a deveni medic la varsta de 22 de ani. Foot-Eazer urma sa devina cel mai de succes produs in domeniu.Realizand diferenta pe care priceperea sa o putea aduce in viata oamenilor, el si-a unit fortele cu fratele sau, Frank, pentru a crea o gama de produse pentru remediere si sustinere, care ar fi putut acoperi eventual intregul spectru de probleme ale picioarelor.

Propagare

Dr William Scholl avea multe legaturi. Nu era doar un inventator prolific, dar era si un profesor si autor cu dedicatie, raspunzator pentru multe evenimente semnificative in istoria ingrijirii picioarelor. Intradevar, in 1912 a fondat Colegiul Illinois de Chirologie si Ortopedie, care a devenit rapid cea mai mare institutie de invatamant in domeniu din Statele Unite ale Americii.
Si nu s-a oprit aici! In 1913, Scholl a fost unul din primii care au facut pe gratis examinarea publicului prin magazinele proprii Dr Scholl’s Foot Comfort Service.
In 1916 a creat chiar Saptamana Anuala Nationala a Confortului Picioarelor!

Patrundere in domeniul incaltamintei

In anii 1920 Dr William Scholl a patruns in domeniul incaltaminte in sine prin proiectarea unei game de incaltaminte de comfort, promovata activ prin propriul Serviciu de Demontrare a Comfortului Piciorului (Foot Comfort Demonstration Service). Cea mai importanta lansare Scholl a avut loc in 1959. Scholl Exercise Sandal nu numai ca au transformat imaginea marcii, dar a si adus beneficii milioanelor de purtatori. Cunoscute publicului simplu ca “Scholls”, au devenit rapid un model de stil comfort de lungul anilor 60 si 70. Si in timp ce modelul a fost actualizat, au ramas fideli principiilor ergonomice ale modelului original.

Grjia fata de picioare

A fost doar o chestiune de timp pana ce compania si-a extins domeniul de experienta dincolo de picioare. A ajutat milioanelor de persoane in confortul labei piciorului dar cum ramane cu comfortul intregului picior?
In anii1930, au inceput sa comercializeze ciorapii compresivi pentru ameliorarea durerilor in gleznele umflate si a venelor varicoase. Aceasta activitate a continuat inca de atunci, incluzand lansarea in 2001 a gamei de sosete compresive certificate medical (Flight Socks), ca raspuns la constientizarea crescuta a trombozei cauzate de zbor (DVT). Inca un exemplu ca spiritul pionieresc al marelui Dr Scholl persista si a asigurat ramanerea Scholl in frunte in domeniul sau. Din pacate, Dr William M Scholl a murit in 1968, la varsta de 86 de ani, dar viziunea si priceperea lui in ingrijirea si comfortul piciorului, impreuna cu intelegerea nevoilor consumatorilor, raman inima Scholl.

 

Traditie de valoare

De peste 100 de ani, Scholl a fost raspunzator de progresele esentiale, inovatiile si inventiile din domeniul sanatatii piciorului si al comfortului. Ca si Dr Scholl, si noi vom continua cercetarile si vom dezvolta noi cai pentru a aduce imbunatatiri in ingrijirea piciorului, in comfortul si in biomecanica piciorului.

Traditia Scholl

Stiati ca marca Scholl poarta numele fondatorului companiei, Dr William Mathias Scholl? Se poate spune ca Dr Scholl nu se gandea la altceva decat la picioare, dedicandu-si viata imbunatatirii confortului si sanatatii oamenilor prin picioarele lor.

Aceasta daruire si pornire a fost cea care a asigurat o traditie de durata la fel de vitala azi ca si in zilele infiintarii companiei, de mai bine de un secol.

De ce este unic Scholl?

Scholl este un nume recunoscut de majoritatea oamenilor carora le pasa de picioarele lor. Un nume devenit sinonim cu picioarele si ingrijirea picioarelor in peste 70 de tari din intreaga lume.

Confort si sanatate

Scholl are grija de picioarele noastre de mai mult de 100 de ani, inca de cand fondatorul companiei, Dr William Mathias Scholl, si-a propus ca misiune de viata imbunatatirea confortului si sanatatii oamenilor prin picioarele lor.

Aceasta daruire a ramas la fel de puternica ca intotdeauna si, gratie inovatiilor si noilor tehnologii, magazinul online Dr. Scholl va poate oferi o gama in continua crestere de incaltaminte si solutii pentru ingrijirea picioarelor.

Prin traditia indelungata in ingrijirea picioarelor ne dorim sa asiguram utilizatorilor Scholl cele mai bune produse.

Echipa Dr. Scholl

Înscrie-te la

NEWSLETTER

*Abonează-te acum ca să primești cele mai noi oferte, noutăți și stiri.